A száraz boros szüretünk már befejeződött, most az édesekhez szedjük az alapanyagot, és már csak a késői szüretek, az édes szamorodni és az aszúalapborok szőlői vannak a tőkén. Október végére, november elejére leszünk készen mindennel.

A 2017-es szüret nagyon szép lett, felülmúlja a várakozásainkat. A küzdelmes június és július után nagyon szép időnk volt augusztusban, ami segített, hogy szépen beérjen a gyümölcs. Szeptember elején kaptunk egy nagyobb mennyiségű esőt, aminek következtében elindult az aszúsodás a borvidéken. Szeptember végére befejeztük a száraz borok szüretjét, és nagyon jó paraméterekkel szedtük le a szőlőket, ígéretes az alapanyag. Október elején már tudtunk aszúszemeket gyűjteni, és édes szamorodni alapanyaga is van már a pincében. A korábbi évekhez képest sokkal előrébb tartunk mindennel, de ezt nem bánjuk, hiszen nagyon szép az idő, és sokkal jobb ilyen időben szüretelni.

Az év meglepetése, hogy nagyon szépen aszúsodnak a szőlők, és nagyon jó minőségűek. Összességében kiemelkedő minőségű, átlagos mennyiségű termés lett ebben az évben.