Az a véleményem, hogy az aszút ki kell próbálnunk más szerepkörben is, nem csak desszertborként. Többször próbáltam már, és sokszor javaslom, hogy érdemes aperitifként is számolni vele. Jó lenne elérni, hogy a magyar top szállodákban érkezéskor aszú legyen az üdvözlőital. Ez sokkal inkább képviselné az országot, és egy ilyen belépő azt is megmutatná, hogy milyen magas szintű borokat készítünk Magyarországon.

Nálunk a családban minden jeles esemény alkalmával aszúval koccintunk, az pedig már hagyomány, hogy ha gyermek születik, akkor abból az évjáratból az apa tesz el aszút az esküvőre. Az öcsém tavaly házasodott meg, és a lakodalomban az az 1989-es aszú volt a köszöntőital, amit édesapám készített. Az egész esemény hangulatát meghatározta ez az aszú, az érzelmi tölteten túl is.

Forrás: koccintsaszuval.hu