Meszes Sárgamuskotály 2013

Termőhely: Sárgamuskotályunkat az Olaszliszka határában lévő Meszes dűlőről szüreteltük, mely terület egy déli fekvésű meredek lejtésű meszes agyag talajú terület. Az ültetvény méretei: 1,1 ha; Telepítés ideje: 2009. Művelésmód: Középmagas Guyot. Térállás: 2,4 méteres sortávolság és 1,2 méteres tőtávolság.


Borkészítés-Érlelés:: A magas minőségű szőlő értékeit megőrizve hagyományos eljárással készítjük borainkat. Sárgamuskotály borunk esetében szeptember végén szüretelünk. A szőlőt kisládákba kézzel szedjük, zúzzuk-bogyózzuk, majd a cefrét 6 órán keresztül áztatjuk. Ezután kíméletes préselés következik és a kinyert mustot ülepítjük majd tölgyfahordókban erjesztjük. Az erjedés után a bor korán palackba kerül, hogy a friss üde gyümölcsös jegyeket, valamint a jellegzetes muskotály illatot minél jobban megőrizzük.
A bor adatai: Alkohol: 13,5% vol Cukor: 3 g/l Sav: 5 g/l Extrakt: 23


Illatában intenzív muskotályos illat jelentkezik, mely mellett fehér virágok és őszibarack jelenik meg. Érett, egészséges, vastag alapanyagból készült, ezért közepesnél magasabb alkohollal és testtel rendelkezik. Élénk savainak és intenzív íllatának köszönhetően, üde, friss gyümölcsös bor.

Kapcsolat

Kvaszinger László / +36 20 /291-71-86 / kvaszinger.laszlo@gmail.com

Ahol a borokat találod:: Borház Magyarország Culinaris Kadarka borbár A másik bolt Dolce vita bor és delikát Borkápolna Delizia Gourmet bolt A borbolt webshop Borellátó Picnic Winepub Krako slow wines Jardi nette vendéglő