BŰVÖS KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ Furmint 2011

Termőhely: Késői szüretelésű furmintunk alapanyaga Szegilong határában lévő Hatalos dűlőről származik. A Hatalos dűlőben található családi birtokunk legnagyobb egybefüggő területe, mely délkeleti fekvése, meredek dőlésszöge, valamint ásványokban gazdag talaja miatt magas minőségű borok előállítására alkalmas. Az ültetvény mérete 3 ha. Telepítés ideje: 1998. Művelésmód: középmagas kordon. Térállás: 3 méteres sortávolság és 1 méteres tőtávolság.


Borkészítés-Érlelés: A kiváló minőségű szőlő értékeit megőrizve hagyományos eljárással készítjük borainkat. A szüret két ütemben történik borászatunknál. Október közepén a száraz borok alapanyagai kerülnek leszedésre, és ekkor 1-2 fürtöt hagyunk a tőkéken, melyet később, novemberben szedünk le a késői szüretelésű borok alapanyagaként. A zúzás-bogyózás után 12 órás áztatás következik, hogy az aszúsodott szemekből minél több cukor, íz és aromaanyag szabadulhasson fel. A kíméletes préselés után a mustot tölgyfa hordókban erjesztjük és 4-5 hónapig érleljük.
A bor adatai: Alkohol: 10,5% vol Cukor: 114 g/l Sav: 6 g/l Mennyiség: 800 palack


Késői szüretelésű borunk alapanyagát 25-26 mustfokkal szüreteltük. A borra jellemző a rendkívül magas cukortartalom, melyet szépen kiegészít savtartalma, gyümölcsössége és frissessége. Illatában sűrű, birsalmás, sárgabarack-lekváros, fahéjas jegyek fedezhetőek fel. Ízében az illat hangulatának megfelelő mézes, propoliszos, fűszeres jegyek jelennek meg, mely mögött kellő koncentrációt biztosít a test és a maradék cukor.

Kapcsolat

Kvaszinger László / +36 20 /291-71-86 / kvaszinger.laszlo@gmail.com

Ahol a borokat találod:: Borház Magyarország Culinaris Kadarka borbár A másik bolt Dolce vita bor és delikát Borkápolna Delizia Gourmet bolt A borbolt webshop Borellátó Picnic Winepub Krako slow wines Jardi nette vendéglő